lördag 19 juli 2014

Vantarna Birgit

Jag har fått många härvor växt- och syrafärgat garn av min svärmor och ville såklart göra något fint av dem så jag ritade ett blommönster som jag sedan stickade i två färgsstickning.
Först ritade jag ett mönster i iPad-programmet StitchSketchLE och sedan stickade jag en provlapp med garnet och i mönstret.


Jag hade lite problem med att välja färg till mönstret. Jag ville att det skulle skifta eller tona mellan olika kulörer. Tyvärr blev väl hoppet mellan rosa och rött lite väl stort jämfört med tidigare färgskiftningar. Sedan framträder inte mönstret så väl i rött på blått.
  
Svårt att hålla tungan rätt i mun var det också och jag lyckades på något vis tråckla in en maska för mycket så jag fick släppa ned till felet och pilla maskorna rätt.  Att sticka med Magic loop är helt underbart. Efter att ha stött på tekniken på Facebook i forumet Online Stickcafé blev jag sugen på att testa det. Och har blivit helt kär i det. Inga halkande strumpstickor längre och för mig går det mycket fortare än med strumpstickor. Och man kan sticka båda vantarna, strumporna eller ärmarna samtidigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar