måndag 18 oktober 2010

Det går bakåt och framåt

Just nu går det framåt som pedagog men ibland är det som att försöka simma motströms och där det flyter timmerstockar i vattnet. Aj! Där slog jag mig, det gör ont. Men det räcker att man får ett litet möte med elever så är man på banan igen. Vi tecknade kroki idag, och vad de var koncentrerade och alla vågade sitta modell.

4 kommentarer:

  1. ...man får jobba på att tänka mer på det som gått bra. Jag börjar sakta lära mig.
    Förut kunde kunde det vara så att jag ha tre ganska bra lektioner, men om en inte gick bra eller om något uraratade så var det bara det jag tänkte på - hela helgen. Hur jobbigt som helst.

    Men post Molly tror jag att min hjärna har programmerats om till att ta lite mer fasta på det positiva:)
    men man lär sig verkligen hela tiden av alla stockar man simmar på:)
    /Monika

    SvaraRadera
  2. Monika: Konstigt nog är de jobbiga upplevelserna så starka. Men idag blev jag också glad. Alla kom till dagens prov, fixade bänkarna i perfekta provrader och tackade för att de fick gå hem tidigare när det skrivit färdigt. Som att se sina barn sova och tänka "-Å´ de är i alla fall söta".

    SvaraRadera
  3. Kroki brukar bli kul. oavsett ålder.

    de negativa upplevelserna är de som gör det svårt att svara att man trivs med sitt jobb utan "men", fast de positiva gör att man fortsätter gå dit.

    SvaraRadera
  4. Tina: får se hur det blir med nästa grupp på onsdag. Inte lika bra sal då. Lätt att tro att det ska gå lika bra andra gången men det har man ju lärt sig att det kan man inte vara säker på.

    SvaraRadera