söndag 10 oktober 2010

Yoga - inte som jag vill

Problem med knän, ont i muskelfästen, stel nacke och nu har höger handled svullnat och börjat krångla. Slutade med dansen för att knäna sa ifrån. Tänkte att jag kunde hålla på med Yoga istället men nu känns det som kroppen sätter stopp för det också. Är det redan dags att bli en gnällig kärring som klagar på ont i kroppen. Klarar av de mesta i Yogan men får lätt belastningsskador. Lätt att tappa sugen. Får väl satsa på lätt husmorsgymnastik.

8 kommentarer:

  1. den kommer nog igen, kroppen. du kanske behöver få klaga lite bara. trappa ner och njuta istället

    SvaraRadera
  2. Tina: Vill verkligen varken klaga eller trappa ned och njuta. Hur njuter man när man inte kan göra det man vill? Är mest förtvivlad över alla skavanker. Men tack för uppmuntran :-).

    SvaraRadera
  3. å inte kul:( det kanske kommer om kroppen får vila sig lite?
    annars kanske husmorsgympa inte är så dumt - vrid överkroppen åt ena sidan 10 ggr, sedan andra sidan - ;)
    kram och hoppas det blir bättre snart!
    /Monika

    SvaraRadera
  4. På yoga ska man vrida överkroppen 180* (grader). Jag skojar inte, jag har sett att de gör det, ser helt sjukt ut, som att man inte kan se om de står med framsida eller baksidan vänd mot dig.

    SvaraRadera
  5. Jag vill som vanligt flagga lite för styrketräning.
    Passar alla. Var och en efter sitt. Motstånd och intensitet beroende på vad som behövs.
    Men så ont i kroppen som du har nu låter inte bra...Trodde först att det kanske var influensan, men nu har det gått några dar innan jag fattat hur man gör logginlägg.Så det kan det inte vara..

    SvaraRadera
  6. Renée: Du har säkert rätt, styrketräning behövs för att kroppen ska hålla. Min högra handled är största problemet just nu. Men jag har bra stöd från Yoga-instruktörerna, fast det är svårt att acceptera att man inte klarar det man klarar om du förstår hur jag menar.

    SvaraRadera
  7. Mycket av yogan handlar om sånt tycker jag. Att acceptera att man just nu inte klarar sånt man klarat tidigare. Det enda man kan vara säker på är att allt förändras :-) Jag ska ta med en skiva med Richard Freeman som pratar om yoga. Han är oerhört intressant att lyssna på. Mycket filosofi också. Kram vi ses!
    /Helen

    SvaraRadera
  8. Helen: Tack för skivan. Har lyssnat lite på första delen, verkar bra. Förresten känns det något bättre i handled och axel för tillfället.

    SvaraRadera