söndag 10 augusti 2014

Splittrat

Mitt stickande är lite splittrat just nu. Jag har tre projekt på gång, började med Peace socks och behövde omväxling så därför startade jag en sommartopp som jag redan köpt garnet Bonnie till. Men eftersom garnet kärvade på stickorna när jag skulle sticka ärmar kunde jag inte låta bil att testa hur det nyinköpta Fabel-garnet skulle bli ihop med Hemtex melerade som jag köpt för 7:-.

Sommartoppen håller på att få ärmar. Den första jag gjorde blev alldeles för vid trots att jag minskade vart 4:e varv, till vänster på bilden.

Därför började jag på den andra ärmen istället och minskade två maskor på varje varv och blev mer nöjd med resultatet. Jag har nog gjort ett för stort ärmhål så därför måste jag anpassa minskningen till det. Tanken är att jag ska sticka på ärmarna så länge garnet räcker.
Sockorna stickar jag på lite då och då. Jag är nu på den sjunde mönsterrapporten på benen. Tänkte även här sticka strumporna så höga som garnet räcker till. Om jag orkar kanske det blir knästrumpor, men då måste jag öka på breddan.
Halsduken stickar jag fyra varv med Fabel och sex varv med Hemtex melerade. Det är ett bra projekt att ha med sig och sticka på lite varstans. Inte så mycket att tänka på öka en i ena sidan och minska en i andra. Båda garnen har exakt samma masktäthet och längd per 100 g, 420 meter, så de passar bra att kombinera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar